De Jonge in gesprek met bestuurders over aanpak personeelstekort

Geplaatst op: 31 augustus 2018
Laatst gewijzigd op: 31 augustus 2018

Minister Hugo de Jonge van VWS sprak 29 augustus met 125 bestuurders van ActiZ, de branchevereniging van zorgorganisaties, over het aanpakken van het personeelstekort in de zorg.

‘Van Twente tot Limburg. Ze waren allemaal naar Bunnik afgereisd om te praten over de personeelstekorten in de zorg. Want het vinden en behouden van goed gekwalificeerd personeel is misschien wel onze grootste opdracht’, post De Jonge op LinkedIn. ‘Mooi om zo veel bestuurders te zien die deze klus willen klaren.’

Goed werkgeverschap

‘Als we nu niets veranderen, dreigt in 2022 een tekort tot 125 duizend mensen. Dat komt omdat we steeds ouder worden, meer zorg nodig hebben en omdat we vinden dat de kwaliteit van de zorg omhoog moet. Het kabinet zet alles op alles om het tekort terug te dringen. Dat doen we samen met het onderwijs en werkgevers. Hier is €350 miljoen voor beschikbaar. Daarnaast is het tijd voor goed werkgeverschap. Minder overbodige regels, normale werkdruk, vaste contracten. Zo behouden we mensen in de zorg. En om nieuwe mensen te winnen, laten we zien hoe mooi het werk is’, post De Jonge.

Cijfers

In 2017 zijn 37.000 mensen extra aangenomen. De instroom in de opleidingen zorg- en welzijn nam in het mbo met 6 procent toe, in het hbo zelfs met 9 procent. Het aantal stageplaatsen is met 10 procent gestegen. De Jonge: ‘We zijn er nog lang niet, maar dit zijn goede signalen.’ Bekijk de groeicijfers van de arbeidsmarkt in de zorg over 2017.

Campagne

Het ministerie van VWS werkt aan een campagne om werken in de zorg aantrekkelijker te maken. Lees waar VWS de komende tijd hard aan gaat werken in het actieprogramma ‘Werken in de zorg’.

Meer weten