Coronavirus en Waardigheid en trots

Geplaatst op: 16 maart 2020
Laatst gewijzigd op: 6 mei 2020

Wij als Waardigheid en trots voeren, net als alle andere organisaties in Nederland, de maatregelen van het RIVM tegen de verspreiding van het coronavirus door. Dit betekent dat onze medewerkers de komende weken zoveel mogelijk thuis werken. Wij blijven bereikbaar voor alle vragen en ondersteuning, via de telefoon, via e-mail en via de website.

Laatste update: maandag 4 mei 2020

Bijeenkomsten

Alle bijeenkomsten tot 1 september worden afgezegd, verplaatst of in een andere vorm georganiseerd, in samenspraak met de partijen waarmee we het evenement organiseren. Wij communiceren de stand van zaken van bijeenkomsten direct met deelnemers en betrokkenen. Indien nodig leest u hier berichten over op de website.

Informatie coronavirus

Wij zetten de zorg voor de zorg voorop. Dat betekent dat wij informatie over maatregelen tegen het verspreiden van het coronavirus zoveel mogelijk vertalen naar zorgprofessionals in de verpleeghuiszorg. Via het kennisplein Zorg voor beter lees je nieuws en informatie over het coronavirus. Je vind in het dossier Hygiëne bijvoorbeeld handige informatiekaarten en posters, die ook heel bruikbaar zijn voor communicatie met naasten en bezoek.

Ondersteuning vanwege coronacrisis

In het kader van de coronacrisis is versnelde ondersteuning voor verpleeghuislocaties van een ‘Waardigheid en trots op locatie’-coach beschikbaar. Bekijk hoe coach Karen Achterberg hulp biedt bij een corona-aanpak.

Maatregelen verspreiding corona

Heb je vragen over de gevolgen van maatregelen tegen het verspreiden van het coronavirus voor jezelf of jouw zorgorganisatie? Stel deze eerst aan uw leidinggevende, of, als deze er is, aan de coronacoördinator van de organisatie. Alle actuele informatie is terug te vinden via het RIVM en de Rijksoverheid. Mochten er maatregelen zijn die specifiek gelden voor een regio, dan vindt u daar informatie over via de regionale G&GD.

Wij zien de enorme inspanningen van zorgprofessionals om ook in deze moeilijke omstandigheden zorg te verlenen. Zij verdienen allen onze steun en waardering.

Meer informatie

Hulp bij corona-aanpak door Waardigheid en trots op locatie