Genieten! Circusvoorstelling bij Zorggroep Apeldoorn

Bewoners van de verschillende locaties van Zorggroep Apeldoorn e.o. hebben onlangs genoten van de circusvoorstellingen ‘Circus in de Zorg’ van Sijm Circus & Events. Bij verpleeghuizen het Zonnehuis en Casa Bonita werd de circustent opgezet, waar alle bewoners uit de verschillende verpleeghuizen van één van de zes voorstellingen konden genieten. Sijm Circus & Events bezoeken jaarlijks circa 70.000 ouderen en senioren dankzij het project ‘Circus in de Zorg’.

Het waren twee dagen vol plezier, de feestelijke circusvoorstelling bestaat uit een bijzondere mix van circus, theater en muziek. De voorstelling is speciaal op maat gemaakt voor senioren en gehandicapten, de tenten zijn dan ook rolstoelvriendelijk. Het doel is om de circusbezoekers de sfeer van het circus opnieuw te laten beleven. ‘Dat lukt zeker’, vertelt een enthousiaste medewerker van het UIT-bureau. ‘Het is echt een geweldige belevenis. Je ziet stralende ogen, mensen lachen en ontspannen.’ Het UIT-bureau van Zorggroep Apeldoorn organiseert allerlei activiteiten voor de bewoners van de  verpleeghuizen van de zorggroep, het circus was hier een van.

De circusvoorstelling ‘Circus in de zorg’ is een mooi voorbeeld van zinvolle dagbesteding. Tijdens de voorstelling herbeleven bewoners samen de sfeer van het circus. Circus in de zorg ook bij jou op locatie?  Meld je aan voor een voorstelling in 2020, of vraag naar de beschikbare data voor 2019 bij Sijm Circus & Events.

Bron: zorggroepapeldoorn.nl

Meer weten


Geplaatst op: 5 augustus 2019
Laatst gewijzigd op: 7 augustus 2019