Bewoners Amsta tijdens Gay Pride: mee met de Roze 75+ boot

Bewoners van zorginstelling Amsta kunnen zaterdag 3 augustus 2019 tijdens de Amsterdam Gay Pride mee met de Roze 75+ boot.  Op deze manier  besteden zij aandacht aan de lesbische, homo-, biseksuele, transgender en intersekse-ouderen van boven de 75 jaar. Bovendien beleven de bewoners een onvergetelijke dag! De Roze 75+ boot is een gezamenlijk initiatief van Roze 50+,  zorginstellingen Amsta, Amstelring en Evean en welzijnsinstelling Sooz Amsterdam.

Het thema van Pride Amsterdam 2019 is ‘Remember the past, create the future’. Het is een eerbetoon aan de generatie die 50 jaar geleden openlijk de strijd aanging voor gelijke rechten en acceptatie van de LHBTI-community. Dit zijn de zogenaamde ‘roze ouderen’ van nu. Zij mogen trots zijn op wat zij met hun strijd de afgelopen 50 jaar hebben bereikt. Toch is er nog steeds werk aan de winkel als het gaat om LHBTI-emancipatie. Het thema ‘Remember the past, create the future’ geeft aan dat we oog mogen hebben voor het verleden én met elkaar de toekomst kunnen creëren.

De mensen die meevaren maken de relatief onzichtbare groep roze ouderen nu zichtbaar. De organisaties die met hun cliënten meevaren, besteden actief aandacht aan seksuele diversiteit, bijvoorbeeld door het behalen van het ‘Roze Loper’-certificaat. Niet alleen tijdens de Pride Week, maar het hele jaar door, moeten cliënten zichzelf kunnen zijn.

Bron: amsta.nl

Meer weten


Geplaatst op: 1 augustus 2019
Laatst gewijzigd op: 2 augustus 2019