Het Bartholomeus Gasthuis wordt geadopteerd door het Utrechts Stedelijk Gymnasium

Geplaatst op: 20 januari 2017
Laatst gewijzigd op: 23 januari 2017

Jong adopteert oud! Het Bartholomeus Gasthuis wordt geadopteerd door het Utrechts Stedelijk Gymnasium (USG). Deze bijzondere verbintenis komt voort uit het initiatief van de Stichting Creatief Onderwijs dat het programma ´adopteer een verzorgingshuis’ heeft ontwikkeld. Met het doel om het maatschappelijk bewustzijn van jongeren te vergroten en eenzaamheid bij ouderen terug te dringen. Het gaat daarbij expliciet om continuiteit in de relatie tussen de school en de zorginstelling.

Gezamenlijke activiteiten

De school en de zorginstelling krijgen van het programma een budget van €1000,- om op gezette tijden gezamenlijk activiteiten te organiseren. Voorbeelden van activiteiten zijn: samen een wandeling maken, zingen en muziek maken, schilderen of kleien, voorlezen of spelletjes spelen, tuinieren of gymnastiekoefeningen doen.

Adoptiebijeenkomst

Op donderdag 19 januari werden de ouderen van het Bartholomeus Gasthuis en de jongeren van het USG officieel aan elkaar verbonden tijdens een feestelijke ‘adoptiebijeenkomst’. Op deze dag bezocht ook staatssecretaris Van Rijn het Bartholomeus Gasthuis en ging in gesprek met de scholieren.

 

BArtholomeus Gasthuis

Meer weten