Actueel binnen Wonen en welzijn

Dames THe-blik: ‘Kom van dat dak af’

13 november 2018 - Vaak kijken bewoners uit op platte daken, die liefst bekleed zijn met zwartgrijs bitumen als dakbedekking. Het kan veel mooier zoals daktuinen of daken met mooie groene begroeiing, zoals planten en vetkruid, insectenhotels, vogelhuisjes.

lees meer

Gastvrij logeren met zorg

8 november 2018 - Henny van Engelen zorgt voor haar man Jos. Pas heeft hij gelogeerd in een logeerhuis van King Arthur Groep. ‘Het was best moeilijk om ‘m achter te laten, maar ik wist dat hij in goede handen was’. Ook Jos heeft er goed gevoel aan over gehouden. ‘Als het weer nodig is, wil ik hier wel weer naartoe.’

lees meer

‘De leefwereld van de cliënt is de kern van medezeggenschap’

6 november 2018 - Alice Makkinga geeft de workshop ‘Participeren als PARTNERS’ op het congres cliëntenraden op 10 december in De Doelen in Rotterdam. Deze workshop gaat over een aanpak waarbij durf, daadkracht en kennis vooropstaan.

lees meer

Dag van de Mantelzorg 2018: ‘Verras de mantelzorger’

6 november 2018 - Zaterdag 10 november is het Dag van de Mantelzorg 2018, een dag waarin we mantelzorgers in het zonnetje zetten. Het thema is dit jaar ‘Verras de mantelzorger’. Een aantal mooie voorbeelden over mantelzorg op een rijtje.

lees meer

Carebnb: een bed & breakfast, maar dan met een beetje ondersteuning

5 november 2018 - Carebnb is tijdelijke opvang voor mensen met een lichte zorgvraag: een logeerplek en ondersteuning bij de basisbehoeften, als tijdelijke vervanging van mantelzorg. ‘Het is eigenlijk een soort bed & breakfast, maar dan met een beetje hulp’.

lees meer

Lerende netwerken eten en welzijn werken samen aan ambities

26 oktober 2018 - 24 deelnemers werken samen in 3 lerende netwerken rondom eten en welzijn, onder begeleiding van een deskundige regievoerder aan gezamenlijk geformuleerde ambities.

lees meer

Dames THe-blik: ‘MKB en verpleeghuizen kunnen elkaar versterken’

16 oktober 2018 - Verpleeghuizen zouden veel meer de samenwerking moeten zoeken met de lokale midden- en kleinbedrijven. Wat we er nu van zien blijft beperkt tot een vitrine met gebakjes van de plaatselijke banketbakker en/of een kap- annex schoonheidssalon met beperkte openingstijden.

lees meer

Grijs, groen en gelukkig: samen genieten van de natuur

12 oktober 2018 - Een groeiend aantal ouderen voelt zich eenzaam, beweegt te weinig of komt nauwelijks buiten. En dat terwijl genieten van de natuur, en de sociale ontmoetingen die daarbij ontstaan zo’n positief effect hebben op gezondheid en welzijn. Met Grijs, Groen en Gelukkig stimuleert IVN ouderen om weer stil te staan bij de schoonheid van de natuur.

lees meer

Minister Hugo de Jonge opent woonlandschap de Leyhoeve in Groningen

8 oktober 2018 - Op 8 oktober 2018 opende minister Hugo de Jonge de nieuwe vestiging van De Leyhoeve in Groningen, een nieuwe woonvorm voor 55-plussers.

lees meer

De Leyhoeve opent in Groningen tweede locatie

8 oktober 2018 - De nieuwe locatie van De Leyhoeve (de eerste staat in Tilburg) plaatst de bewoners middenin het Groningse stadsleven. De wensen van de doelgroep vormden het uitgangspunt voor de opzet ervan. ‘Hier kom je wonen om aangenaam oud te worden.’

lees meer