21-9 Boekpresentatie ‘MIST’ voor partners van jongdementerenden

Geplaatst op: 15 augustus 2017
Laatst gewijzigd op: 24 november 2017

Op 21 september 2017 – Wereld Alzheimerdag – vindt de boekpresentatie en expositie plaats van ‘MIST – partners van jonge mensen met dementie’. In het boek komen vijftien ervaringsdeskundigen, partners, in beeld en aan het woord. Een indringend document dat inzicht geeft in de wereld van gezinnen van jonge mensen met dementie.

De auteurs

De samenstellers van het boek zijn Tineke Reijbroek (ontwerper) en Dorris Duurland (sociaal fotograaf). Bart, de man van Tineke, kreeg dementie op jonge leeftijd en is in 2015 overleden. Tijdens het ziekteproces vond Tineke nauwelijks informatie over de ziekte dementie op jonge leeftijd. Zij heeft samen met Dorris het boek gemaakt dat zij graag had willen hebben toen Bart ziek werd.

De auteurs willen de discussie vergroten over wat nodig is in de zorg voor jonge mensen met dementie en hun gezinnen. MIST is een bron van informatie, voorlichting, herkenning en troost.

Een must voor verzorgers en hulpverleners

Dr. Marjolein de Vugt, gezondheidszorg-psycholoog en mede-hoofd Alzheimer centrum Limburg, heeft voor het boek een voorwoord en inleidend hoofdstuk geschreven. Over MIST zegt zij: “Een aangrijpende inkijk in de leefwereld van partners en kinderen van jonge mensen met dementie, zo helder in beeld gebracht dat elke hulpverlener dit moet lezen.”

Het boek is bedoeld voor iedereen die met dementie (bij jonge mensen) te maken krijgt. De mensen die het betreft, partners, kinderen, familie, vrienden, kennissen, collega’s, buren, belangstellenden. Maar ook voor verzorgers, hulpverleners en beleidsmakers.

Bestellen

Wie het boek alvast wil bestellen kan dit doen door 24,50 euro + 3,95 euro (verzendkosten) over te maken op NL92 RABO 0314239405 ten name van MIST Tilburg met vermelding van naam en adres. Het boek thuis bezorgd. Voor meer informatie kunt u mailen naar info@dorrisduurland.nl.

Na 21 september blijft de tentoonstelling door het land reizen om aandacht te blijven vragen voor dementie op jonge leeftijd.

MIST partners van jonge mensen met dementie wordt onder andere ondersteund door kenniscentrum Dementie op jonge leeftijd en Alzheimer Nederland.