19 aanbieders sluiten aan bij Waardigheid en trots, ruimte voor verpleeghuizen

Geplaatst op: 25 juli 2016
Laatst gewijzigd op: 28 september 2016

Op 22 juli 2016 werd bekend dat de plannen van 19 zorgaanbieders met ruim 95 locaties in de verpleeghuiszorg worden betrokken bij Waardigheid en trots, ruimte voor verpleeghuizen. Zij gaan binnen het programma werken aan kwaliteitsverbetering binnen de bestaande en enkele nieuwe thema’s, waaronder deskundigheidsbevordering van professionals en technologie als onderdeel van het zorgproces.

De plannen van deze organisaties zijn binnenkort in te zien via het deelnemersoverzicht.

Waardigheid en trots, ruimte voor verpleeghuizen

In 2015 werden al ruim 650 locaties van in totaal ca. 150 zorgaanbieders opgenomen in Waardigheid en trots. Zij willen laten zien dat de cliëntgerichtheid en de kwaliteit kan toenemen door anders te gaan werken, te leren van nieuwe ervaringen en deze te delen met andere aanbieders.

Aan deze nieuwe manier van werken wilden meer zorgaanbieders deelnemen. Zij kregen tot medio juni 2016 de gelegenheid om daarvoor een voorstel in te dienen. Op 4 juli, tijdens het congres ‘Een jaar later: ruimte voor verpleeghuizen’ lichtten zij hun plannen toe. 19 daarvan zijn nu opgenomen in het programma Waardigheid en trots, ruimte voor verpleeghuizen.

Meer weten