1000ste vrijwilliger bij Interzorg in het zonnetje tijdens Vrijwilligersdag

Afgelopen woensdag,  tijdens de jaarlijkse Interzorg Vrijwilligersdag, overhandigde bestuurder Astrid-Odile de Visser een bos bloemen aan de duizendste vrijwilliger van Interzorg, Jessica Brugge. Jessica Brugge gaat aan de slag in het restaurant van De Slingeborgh en is gastdame in een huiskamer voor ouderen met dementie.

Alle duizend vrijwilligers maken, samen met ruim 1400 medewerkers, dagelijks het verschil voor cliënten van Interzorg. Van even een praatje maken tijdens de koffie of ondersteuning in de huiskamer, tot hulp in het restaurant of met een cliënt een wandeling of een fietstochtje maken door het bos. Voor cliënten is deze ondersteuning van onschatbare waarde. En daar is Interzorg heel dankbaar voor.

Vrijwilligerscoördinator Nel van Wijk: “Vrijwilligerswerk doen vraagt niet altijd een grote tijdsinvestering, ook een bescheiden bijdrage in tijd is meer dan welkom. Een opleiding is niet nodig, trouw, inzet, een warm hart en interesse voor de ander zijn het allerbelangrijkste. Vrijwilligers kunnen bij ons rekenen op een goede introductie, begeleiding en zorgvuldige afspraken. En vooral: op heel veel dankbaarheid. Dat is ook de reden dat we elk jaar in april de Interzorg Vrijwilligersdag organiseren.”

vrijwilligersdag interzorg

Opstap naar betaald werk

Vrijwilligers van Interzorg bieden ondersteuning bij activiteiten (activiteitenbegeleiding), in de zorg (bijvoorbeeld in de huiskamer) en bij de facilitaire dienstverlening (in de winkel, het restaurant of maaltijdbezorging).  Nel van Wijk: “Ik hoor vaak dat vrijwilligers het fijn vinden om een zinvolle bijdrage te leveren, altijd al iets hebben willen betekenen voor een ander of het leuk vinden om op deze manier andere mensen te leren kennen. Maar steeds vaker hoor ik ook dat mensen zich op deze manier willen oriënteren op een baan in de zorg of met vrijwilligerswerk starten om uiteindelijk weer naar betaald werk te kunnen doorgroeien. Zolang mensen vanuit een goed hart hun steentje kunnen bijdragen aan het ondersteunen van cliënten, zijn ze van harte welkom!”

Bron: Interzorg

Meer weten


Geplaatst op: 5 april 2019
Laatst gewijzigd op: 8 april 2019